algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
slideshow
Welkom op de website van De Laurenskerk

De Laurenskerk, het enige monument uit de middeleeuwen in Rotterdam, is in het afgelopen decennium in toenemende mate een multifunctionele ruimte geworden waar plaats is voor concerten, symposia, feesten, bedrijfspresentaties, beurzen en natuurlijk is er in deze Rotterdamse erfgoedlocatie een plek voor de permanente tentoonstelling en kerkdiensten.

Zomer in de Laurenskerk
Zomer in de Laurenskerk

Ook deze zomervakantie is er weer veel te beleven in de Rotteramse Laurenskerk. Speur met Kras de Kerkuil door de kerk, maar gewoon lekker kleuren aan tafel mag natuurlijk ook.
Iedere dinsdagmiddag is er om 12:45 uur een concert op het hoofdorgel en op zaterdag om 12:45 uur kun je genieten van een concert op het transeptorgel.
Wellicht ben je benieuwd naar wat de amateurorganisten allemaal kunnen. Op vrijdag vanaf 17:00 uur laten zij horen wat zij in hun mars hebben. 
Ook kun je op vrijdagavond de toren op met een enthousiaste torengids en uitkijken over het mooie Rotterdam. Kortom weer genoeg te doen in de kerk. 


Tijdelijke fototentoonstelling "Through others' eyes"
Tijdelijke fototentoonstelling "Through others' eyes" Givat Haviva is een instituut in Israël, dat reeds 65 jaar doeltreffende vredesprojecten levert. Eén van de goed lopende programma’s om gezamenlijke activiteiten tussen Joden en Arabieren in Israël te laten plaatsvinden is het fotoproject “THROUGH OTHERS’ EYES”. Jongeren en/of vrouwen leren elkaar kennen in een fotocursus en maken vervolgens foto’s bij elkaar thuis. De deelnemers kijken als het ware met het oog van de ander naar de ander, zichzelf en de wereld waarin zij leven. Een selectie van deze foto’s zal worden getoond in de Sint-Laurenskerk.
De tentoonstelling te zien van dinsdag t/m zaterdag om 11.00 – 17.00 uur tot 26 augustus 2017.
Gebouw
Expositie
Verhuur